Vorming

Hieronder kan u een korte omschrijving vinden van de verschillende vormingen. Het lesmateriaal wordt na de vorming elektronisch naar de verantwoordelijke van uw organistatie verzonden.

Een lezing van elk onderwerp apart is mogelijk en zal ongeveer 1 uur in beslag nemen. Dit kan uiteraard aangepast worden aan uw specifieke wensen.


Antitumorale behandelingen: chemotherapie,  radiotherapie, doelgerichte therapie, immunotherapie

De medische wetenschap staat niet stil.  Zo zijn er steeds nieuwe en complexe antitumorale behandelingen beschikbaar waar we als (thuis)verpleegkundige mee te maken krijgen.

Elke behandeling heeft zijn eigen aandachtspunten en bijwerkingen. Tijdens deze vormingen probeer ik jullie wegwijs te maken in de verschillende  behandelingen en jullie handvaten aan te reiken om pro-actief te werk te gaan. Een bijwerking die tijdig wordt herkend zal sneller aangepakt kunnen worden en geeft een betere levenskwaliteit aande patiënt.


Voorafgaande zorgplanning / levenseindebeslissingen (2u)

Een waardig levenseinde, kiezen we daar niet allemaal voor?

Hoe kunnen we als zorgverlener onze patiënt en zijn mantelzorger op een correcte manier informeren? Kan ik ook mijn eigen levenseinde plannen?

In een notendop vertel ik jullie iets meer over de rechten van de patiënt, de verschillende voorafgaande wilsverklaringen, palliatieve sedatie en hoe een patiënt een actueel verzoek tot euthanasie kan stellen.